GYVOS MUZIKOS KONCERTE – DARIUSH RASOULI SU GRUPE
Atlikėjo asmeninio archyvo nuotrauka

2024 m. rugsėjo 12 d. Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialinio buto-muziejaus (Tauro g. 10-1, Vilnius) svetainėje įvyko gyvos muzikos koncertas ir susitikimas su azerų instrumentinės bei vokalinės muzikos atlikėjais.

Koncertinę vakaro programą pristatė trijų muzikantų grupė – DARIUSH RASOULI (styginiai ir pučiamieji), GHOLAMREZA ALINEJADI (styginiai ir vokalas) ir EHSAN VASEGHI (mušamieji). Atlikėjai grojo su tradiciniais Kaukazo tautų klasikinės muzikos instrumentais. Skambėjo taras ir sitãras (styginiai instrumentai), nėjus (pučiamasis aerofonas), perkusija (mušamųjų instrumentų grupė) ir dainos azerų kalba.

Klausydamiesi šių muzikantų atliekamos rytietiškos muzikos, vaizduotėje aplankėme ir Vinco Krėvės jaunystės miestą prie Kaspijos krantų – Azerbaidžano sostinę Baku, kuriame rašytojas praleido vienuolika gyvenimo metų – nuo 1909 m. rudens iki 1920 m. pavasario. Ten Vincas Krėvė subrendo kaip kūrėjas, ten susidomėjo Kaukazo tautų folkloru ir etnografija, ten parašė orientalistinę apysaką „Pratjekabuda“ ir pradėjo kurti „Rytų pasakų“ ciklą. Dėkojame svečiams atlikėjams!

Justinos Sinkevičiūtės plakatas (Nr. 1), Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialinio buto-muziejaus skaitmeninio archyvo fotografijos (Nr. 3, 22–24) ir nuotraukos iš renginio (Nr. 4–21).



Vinco Krėvės - Mickevičiaus

memorialinis butas - muziejus

KONTAKTAI

Adresas: Tauro g. 10-1, Vilnius 01114

Muziejaus lankymas: nuo 10 val. iki 17.15 val.

Tel.: (8 ~ 5) 262 01 48

Muziejaus vadovo tel.: +370 678 83 644

El. Paštas: info.kreves@vilniausmuziejai.lt

Facebook: fb.com/krevesmuziejusvilnius

Muziejus lankomas nemokamai